Informatieavond 1 oktober brugklassen

School is weer begonnen en uw kind is gestart met leerjaar 1 op de middelbare school. Over het brugklasjaar op osg Willem Blaeu informeren wij u graag op de informatieavond voor ouders.

De informatieavond is dinsdag 1 oktober 2024, aanvang 19.00 uur, inloop vanaf 18.45 uur. De avond heeft twee onderdelen:

  • 19.00-19.45 uur: kennismaking met de mentor
  • 20.00-21.15 uur: Theatervoorstelling ‘Like Me’ Theatergroep Playback

Like Me • Theatergroep PlayBack (tgplayback.nl)

Theatergroep Playback speelt een voorstelling voor ouders. Playback speelt situaties die voor kunnen komen in een groep. Brugklassers beginnen helemaal opnieuw in een groep, leren elkaar kennen, sluiten vriendschappen. Maar hoe gedraag je je als het een keer niet vriendelijk is? Hoe kom je er als ouder achter dat je kind het niet fijn heeft in een groep? Playback speelt hoe je kunt praten met je kind over pesten. Wanneer grijp je als ouder in en wanneer niet? En welke vragen aan je kind nodigen uit tot een open gesprek? Like Me is indringend, informatief en geeft ouders inzicht in de belevingswereld van hun puber en de strijd om erbij te horen. Ouders ervaren hoe hun kind kan opkomen voor zichzelf én voor anderen. Zowel op internet als in levende lijve.

Woensdag 20 en donderdag 21 november speelt Theatergroep Playback de voorstelling ‘Like!’ voor alle brugklassen op school. Like • Theatergroep PlayBack (tgplayback.nl)

Pesten heeft grote impact op de ontwikkeling van kinderen en geen enkele school ontkomt er helaas aan. Door het onderwerp bespreekbaar te maken, wil Playback zowel pesters, gepeste jongeren als omstanders bewust maken van groepsdruk en rolpatronen en ieders eigen verantwoordelijkheid daarin. Playback geeft met de voorstelling inzicht in hoe de online, de offline wereld beïnvloedt en versterkt als het om pesten gaat. In de voorstelling Like zie je hoe de vriendschap tussen twee beste vriendinnen, Zoë en Mila, onder druk komt te staan als populariteit een grote rol gaat spelen. Zoë valt buiten de groep, Mila durft niet voor haar op te komen. Houdt de vriendschap stand? Leerlingen worden tijdens de voorstelling en het interactieve nagesprek geconfronteerd met de emotionele gevolgen van pesten. Ze krijgen inzicht in pestgedrag en hun eigen verantwoordelijkheid daarin.

Op de informatieavond ontvangen de afdelingsleider Karim El Azzouzi en afdelingsondersteuner Guillaume Klopper u graag en zullen zij zich in het lokaal van de mentor voorstellen. Wij rekenen op uw komst en zorgen dat koffie en thee klaar staan.

Er is beperkt gelegenheid tot parkeren voor de school i.v.m. avondtrainingen bij de sportverenigingen, er is voldoende gelegenheid op het P&R terrein aan het begin van de Robonsbosweg of bij het gemeentehuis Bergen (Jan Ligthartstraat).