Informatieavond 2 oktober tweede klassen

School is weer begonnen en uw kind is gestart met leerjaar 2. Over het komende schooljaar op osg Willem Blaeu informeren wij u graag op de informatieavond voor ouders.

De informatieavond is woensdag 2 oktober 2024, aanvang 19.00 uur, inloop vanaf 18.45 uur. De avond heeft twee onderdelen:

  • 19.00-19.45 uur: kennismaking met de mentor
  • 20.00-21.15 uur: Theatervoorstelling ‘Onder Invloed’ Theatergroep Playback

Onder Invloed • Theatergroep PlayBack (tgplayback.nl)

Theatergroep Playback speelt een voorstelling voor ouders. Playback speelt situaties die voor kunnen komen in een groep. Veel jongeren komen in aanraking met drank en/of drugs, experimenteren hoort er bij als je jong bent. Maar onder druk van vrienden drinken jongeren soms meer dan goed voor hen is. Hoe zeg je ‘nee’ wanneer drank of drugs gebruiken de norm is? Jongeren drinken minder én later als ouders duidelijke regels stellen. Hoe kun je je puber helpen bij het aangeven van zijn/haar grenzen als het gaat om een biertje of drugs? En hoe zet je pubers kritisch aan het denken over wat normaal is en wat niet? Het acteursteam van Onder Invloed houdt ouders op een luchtige wijze een spiegel voor aan de hand van herkenbare en soms humoristische scènes.

Woensdag 5 en donderdag 6 februari 2025 speelt Theatergroep Playback de voorstelling ‘Hot Spot’ voor alle leerlingen van het tweede leerjaar op school. Hot Spot • Theatergroep PlayBack (tgplayback.nl)

Met dit thema geven we jongeren inzicht in zichzelf, elkaar en de invloed die ze op elkaar hebben. Alex en Jaro zijn goede vrienden en gaan vaak samen op stap. Jaro houdt er niet van om veel te drinken, maar als Alex een fles wodka heeft gescoord, wil hij de avond niet verpesten en drinkt hij toch maar flink mee. Als Joy en Fay, twee vriendinnen, ook mee gaan feesten wordt het voor de jongens nog lastiger hun grens aan te geven. Hot Spot vertelt het verhaal van vier vrienden die samen de verveling verdrijven. Het is een rauw en realistisch verhaal over alcohol & drugs, feesten en over vriendschap, eerlijkheid en zorgen voor elkaar. Want wanneer zeg je ‘nee’ als de rest ‘ja’ zegt?

Op de informatieavond ontvangen de afdelingsleider Karim El Azzouzi en afdelingsondersteuner Guillaume Klopper u graag en zullen zij zich in het lokaal van de mentor voorstellen. Wij rekenen op uw komst en zorgen dat koffie en thee klaar staan.

Er is beperkt gelegenheid tot parkeren voor de school i.v.m. avondtrainingen bij de sportverenigingen, er is voldoende gelegenheid op het P&R terrein aan het begin van de Robonsbosweg of bij het gemeentehuis Bergen (Jan Ligthartstraat).